Tiramisu rolat

by | jun 12, 2013

Tiramisu rolat

Sastojci:

  • 16 piškota
  • 2,5 dl mleka
  • 1 instant kapućino od čokolade
  • 2 žumanceta
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 pomorandža
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 šlag fiks
  • 80 g čokolade u prahu
  • 200 g maskarpone sira
  • 10 g želatina

Priprema:

1. Umutiti mlako mleko sa instant kapućinom od čokolade.
2. Pripremiti providnu foliju. Zatim piškote natopiti pripremljenom mešavinom i poslagati vodoravno u dva reda po osam piškota jednu do druge, tako da se dobije kora pravougaonog oblika.
3. Slatku pavlaku umutiti sa šlag fiksom, koru pomorandže izrendati na sitno rende, a pulpu iscediti.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
5. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa kuvati na pari dok se ne dobije fina kremasta smesa.
6. Ohlađenu smesu od žumanaca sjediniti sa maskarpone sirom, šlagom od slatke pavlake, želatinom, sokom i rendanom korom pomorandže. Polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
7. Koru od piškota premazati pripremljenim filom i pomoću folije uviti u rolat. Krajeve folije uvrnuti pa ostaviti rolat u frižideru da se stegne.
8. Kada se rolat stegne, izvaditi ga iz folije i posuti čokoladom u prahu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: