Janija sa piletinom, paradajzom i mirođijom by 24Kitchen

by | jun 12, 2013

janija

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 8 pilećih bataka sa karabatakom
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica morača
  • 1/2 kašičice semenja mirođije
  • 1/2 kašičica šafrana
  • 2 kašičica aleve paprike
  • 400 g konzerviranog paradajza
  • 500 ml piiećeg buljona
  • 1 pečena ljuta paprika
  • 2 kašičice meda
  • so i biber
  • 1 šaka iseckanog peršuna
  • 1/2 pomorandžine kore

Za salatu:

  • pola jabuke Greni Smit
  • potočarka
  • 1 glavica cikorije
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • so i biber
  • ulje
  • maslinovo ulje

Način pripreme:

1. Posolite i pobiberite batake sa obe strane. Zagrejte šerpicu sa malo maslinovog ulja. Propržite batake s obe strane, prvo na strani kože, prižte dok ne dobijete zlatkasto-braon boju.
2. Iseckajte sitno luk i beli luk. Očistite glavicu morača od spoljašnjeg tvrdog sloja I isecite ga na tanke polumesece.
3. Izvadite piletinu iz šerpe i prospite višak masnoće u činiju. U toj masnoći propržite luk, beli luk, morač pa promešajte. Dodajte paradajz, ljutu pečenu papriku i začine. Nožem isecite komad kore
pomorandže i ubacite je u janiju. Sipajte bujon i ostavite smesu da proključa.
4. Vratite pile u šerpu, treba da bude pokriveno vodom. Smanjite vatru, poklopite šerpu i ostavite janiju da se krčka 25 min. Na kraju dodajte med i sitno iseckan peršun. Promešajte.
5. Za hrskavu salatu uz janiju, iseckajte jabuku na jako tanke kriške. Stavite ih u činiju, dodajte potočarku i listiće cikorije. Za dresing pomešajte senf i sirće, posolite i pobiberite. Dobro promešajte i prelijte salatu dresingom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: