Torta od jagoda i sira

by | jun 15, 2013

Torta-od-jagoda-i-sira1

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 125 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina

Za fil:

  • 5 dl mleka
  • 20 g želatina u prahu
  • 3 žumanceta
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 500 g sitnog sira
  • 3 dl slatke pavlake
  • 500 g jagoda

Za dekoraciju:

  • 1 crveni preliv za kolače

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Kora:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati 50 g šećera muteći sve vreme.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Dodati sneg od belanaca i promešati.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i promešati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.

Fil:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti na nabubri.
2. Mlako mleko sjediniti sa žumancima, šećerom i vanil-šećerom. Dodati sitni sir, želatin, šlag od slatke pavlake i promešati.
3. Jagode iseći na kolutove te dodati u pripremljeni fil.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pečenu koru vratiti u kalup i preko nje sipati fil.
2. Crveni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko fila.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: