Juneće šnicle u saftu

by | jun 16, 2013

Junece-snicle-u-saftu

Sastojci:

  • 800 g junećih šnicli od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 šargarepe
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 dl crnog vina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika domaćeg džema od kajsija
  • 600 g njoka
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Šargarepu izrendati na krupno rende, mesnatu slaninu iseći na kockice, crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i slaninu te i njih kratko propržiti. Zatim dodati juneće šnicle i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati paradajz pire, džem od kajsije, crno vino i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Njoke obariti u slanoj vodi, a potom ih ocediti od suvišne tečnost i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: