Juneće šnicle u saftu
Sastojci:
- 800 g junećih šnicli od buta
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 šargarepe
- 50 g mesnate slanine
- 1 dl crnog vina
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika domaćeg džema od kajsija
- 600 g njoka
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Šargarepu izrendati na krupno rende, mesnatu slaninu iseći na kockice, crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i slaninu te i njih kratko propržiti. Zatim dodati juneće šnicle i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati paradajz pire, džem od kajsije, crno vino i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Njoke obariti u slanoj vodi, a potom ih ocediti od suvišne tečnost i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama