Keks torta sa alvom
Sastojci:
- 500 g piškota
- 350 g mlevenog keksa
- 350 g alve
- 4 dl slatke pavlake
- 2 šlag fiksa
- 500 g maskarpone sira
- 3 dl mleka
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Potom dodati mleveni keks, alvu i maskarpone sir pa dobro izmešati.
3. Pripremiti odgovarajuću tacnu za tortu te na nju poslagati trećinu piškota prethodno natopljenih u mleko.
4. Piškote premazati polovinom fila i prekriti drugim redom piškota. Zatim naneti preostali fil i završiti piškotama.
5. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i posuti rendanom čokoladom.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana