Torteline
Za testo:
- 330 g brašna
- 2 jajeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat soli
Za fil:
- 150 g pečenice
- 250 g švapskog sira
- 1 žumance
Za preliv:
- 4 dl neutralne pavlake
- 40 g parmezana
- 100 g kačkavalja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
Priprema:
Testo:
1.U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, jaja, maslinovo ulje i malo soli te umesiti glatko testo. Umešeno testo ostaviti da odmori 20 min.
2. Potom testo istanjiti na debljinu od 2 mm pa ga iseći na kvadrate dimenzija 4×4 cm.
Fil:
Pečenicu sitno iseckati, sjediniti je sa švapskim sirom, žumancetom i začinima po ukusu.
Preliv:
U manju šerpu staviti neutralnu pavlaku, parmezan, rendani kačkavalj, peršun i začine po ukusu i kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Na kvadrate od testa naneti malo fila od sira, preklopiti ih u trougao i krajeve slepiti. Zatim stranice trouglova spojiti da se dobije izgled torteline.
2. U lonac sipati vodu, posoliti je i ostaviti da proključa. U vodu spuštati oblikovane torteline i kuvati ih još 5 min. nakon što isplivaju na površinu. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. Oceđene torteline preliti umakom od neutralne pavlake.
Izvor: Dobra hrana