Mafini sa tikvicama
Sastojci:
- 90 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 20 g parmezana
- 2,5 dl jogurta
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 120 g pilećeg parizera
- 2 jajeta
- 1 tikvica
- so
Priprema:
1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende, a parizer iseći na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za pecivo, parmezan, kukuruzno i pšenično brašno.
3. Posebno umutiti jogurt, maslinovo ulje i jaja. Dodati smesu od brašna i dobro izmešati.
4. Potom dodati tikvice i malo soli po ukusu te promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa u svako udubljenje sipati dve kašike pripremljene smese. Zatim posuti sa malo parizera i preliti ostatkom fila od tikvica.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama