Medaljoni u sosu od kajmaka
Sastojci:
- 2 svinjska filea
- 400 g šampinjona
- 150 g kajmaka
- 40 g senfa
- 1 kašika gustina
- 2 dl neutralne pavlake
- 2 dl juneće supe
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih iseći na parčad, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po ukusu i premazati senfom.
3. Šampinjone iseći na listove.
4. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, potom sipati juneću supu i mešavinu neutralne pavlake i gustina. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa a zatim vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Pred kraj dinstanja dodati kajmak i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz bareno povrće.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama