Rižoto sa dagnjama
Sastojci:
- 200 g integralnog pirinča
- 500 g očišćenih dagnji
- 200 g sitnijih mariniranih pečuraka
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika gustina
- origano, so
- maslinovo ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko propržiti. Sipati belo vino, dodati 1,5 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
4. Dodati marinirane šampinjone, paradajz pire, soja sos, šećer, origano i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati. Pred kraj kuvanja posuti sa malo gustina i promešati kako bi se dobila željena gustina.
5. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti. Obareni pirinač preliti umakom od dagnji.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama