Čorba sa dimljenom ćuretinom
Sastojci:
- 300 g dimljenog ćurećeg karabataka
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 150 g brokolija
- 150 g karfiola
- 2 kašike pavlake
- 1 limun
- 2 kašike gustina
- 2 dl mleka
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Dimljeno meso od ćurećeg karabataka i crni luk iseći na kockice.
2. Šargarepu izrendati na krupno rende, a karfiol i brokoli iskidati na cvetove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko propržiti. Potom naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvetove brokolija i karfiola pa nastaviti sa kuvanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu, mešavinu mleka, pavlake i gustina. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama