Čokoladne korpice

by | jun 28, 2013

Cokoladne korpice

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 30 g putera
  • 3 dl slatke pavlake
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 1 krem šlag od vanile
  • 2 kašike likera od čokolade

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 100 g izlomljene čokolade sa 30 g putera. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Udubljenja silikonskog kalupa pomoću kuvarske četkice premazati otopljenom smesom od čokolade, a zatim staviti u zamrzivač da se stegne. Potom ih pažljivo izvaditi iz kalupa da se dobije oblik korpica pa punjenje.
3. Preostalu čokoladu sjediniti sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se ne dobije fina kompaktna smesa. Zatim skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu smesu umutiti mikserom u čvrst šlag. Potom dodati mlevene lešnike, liker od čokolade i promešati.
5. Fil od čokolade sipati u poslastičarski džak i pomoću njega istisnuti sadržaj u čokoladne korpice. Na kraju ih dekorisati krem šlagom po želji.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: