Voćni kolač
Sastojci:
- 200 g ”pti ber” keksa
Za fil I:
- 3 kisele jabuke
- 3 banane
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašika ruma
- 100 g šećera u prahu
Za fil II:
- 1 puding od vanile
- rendana kora od 1/2 pomorandže
- 4 kašike šećera
- 5 dl mleka
- 20 g putera
Za dekoraciju:
Članak se nastavlja posle reklama
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Fil I:
1. Jabuke i banane oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Sjediniti rendano voće, mlevene orahe, rum i šećer u prahu pa dobro izmešati.
Članak se nastavlja posle reklama
Fil II:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati puter i uz neprestano mešanje ga otopiti. Na kraju dodati rendanu koru pomorandže.
Članak se nastavlja posle reklama
Finalni postupak:
1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksom. Po keksu rasporediti fil I i poravnati.
2. Preko fila od voća preliti vruć fil II i ostaviti da se stegne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko kolača.
Izvor: Dobra hrana