Piletina u finom umaku

by | jul 8, 2013

Piletina

Sastojci:

  • 4 bataka sa karabatakom
  • prstohvat ruzmarina
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 125 ml crnog vina
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 ravna kašika senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 300 g šampinjona
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Batake odvojiti od karabataka, a zatim ih natrljati ruzmarinom i začinima te propržiti na vrelom ulju.
2. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove a beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati pečurke pa i njih kratko propržiti. Potom dodati isitnjeni pelat paradajza, paradajz pire, crno vino, senf, vinsko sirće i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja doliti malo vode da se dobije ređi sos.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati prženu piletinu. Preliti je pripremljenim umakom od pečuraka i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče 45 min.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: