Punjene krmenadle

by | jul 19, 2013

krmenadle

Sastojci:

  • 8 krmenadli bez kostiju
  • 100 g zelenih maslina sa paprikom
  • 300 g pelata paradajza
  • 2 paprike
  • 1 veza vlašca
  • 0,5 dl ulja
  • so, biber

Za prilog:

  • 300 g testenine (taljatela)
  • 2 dl biljne pavlake
  • 100 g putera
  • 150 g mocarele
  • mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu, masline, pelat paradajza i paprike iseći na kocke, a vlašac sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti papriku i masline, dodati pelat paradajza i vlašac, začiniti po ukusu, pa dinstati dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
3. Kalup za sufle premazati uljem, a dno i bočne stranice obložiti krmenadlom. Središnji deo kremenadle puniti pripremljenim filom od povrća, a meso pričvrstiti čačkalicama. Na isti način napuniti i preostale krmenadle. Pripremljene paketiće staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene. Gotove punjene krmenadle služiti uz prilog sa testeninom.

Članak se nastavlja posle reklama

Prilog:

1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i propržiti na puteru.
2. Dodati seckanu mocarelu i biljnu pavlaku, te promešati i začiniti po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: