Punjene krmenadle
Sastojci:
- 8 krmenadli bez kostiju
- 100 g zelenih maslina sa paprikom
- 300 g pelata paradajza
- 2 paprike
- 1 veza vlašca
- 0,5 dl ulja
- so, biber
Za prilog:
- 300 g testenine (taljatela)
- 2 dl biljne pavlake
- 100 g putera
- 150 g mocarele
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu, masline, pelat paradajza i paprike iseći na kocke, a vlašac sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti papriku i masline, dodati pelat paradajza i vlašac, začiniti po ukusu, pa dinstati dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
3. Kalup za sufle premazati uljem, a dno i bočne stranice obložiti krmenadlom. Središnji deo kremenadle puniti pripremljenim filom od povrća, a meso pričvrstiti čačkalicama. Na isti način napuniti i preostale krmenadle. Pripremljene paketiće staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene. Gotove punjene krmenadle služiti uz prilog sa testeninom.
Prilog:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i propržiti na puteru.
2. Dodati seckanu mocarelu i biljnu pavlaku, te promešati i začiniti po ukusu.
Izvor: Dobra hrana