Giros
Sastojci:
- 1 pakovanje tortilja
Za namaz:
- 200 g švapskog sira
- 2 čena belog luka
- 3 manja kisela krastavca
- 1 dl kisele pavlake
- mešavina začina
Za fil:
- 100 g bekon slanine
- 400 g teletine
- 1 dl juneće supe
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 2 crvene paprike
- 1 dl ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 3 krompira
- mešavina začina, biber
Priprema:
Namaz:
1. Beli luk izrendati na sitno rende, a krastavce sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir i pavlaku, te dodati krastavce i beli luk. Zatim dobro promešati i začiniti po ukusu.
Fil:
1. Bekon slaninu iseći na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krompir oguliti i takođe iseći na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja propržiti bekon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po ukusu, pa nastaviti sa dinstanjem dok paprika ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
Finalni postupak:
1. Tortilje peći u teflonskom tiganju na nekoliko kapi ulja sa obe strane kako bi porumenele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, naneti malo fila, a zatim dodati pomfrit i urolovati.
Izvor: Dobra hrana