Bataci u crnom vinu
Sastojci:
- 4 batka sa karabatkom
- 150 g slanine
- 1 veza mladog luka
- 300 g šampinjona
- 100 g putera
- 0,5 dl konjaka
- 4 dl crnog vina
- 2,5 dl pileće supe
- 1/2 veze peršunovog lišća
- 2 čena belog luka
- 150 g tarane
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, mladi luk na kolutove, šampinjone na listove, a beli luk i peršun sitno iseckati. Taranu obariti u slanoj vodi.
2. Batake začiniti po ukusu, pa ih propržiti na vrelom puteru kako bi porumeneli. Zatim ih flambirati konjakom.
3. Kada se plamen ugasi, dodati slaninu, šampinjone, mladi i beli luk, sipati vino i pileću supu, te dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja, dodati taranu i peršun, pa začiniti po ukusu i dobro promešati.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama