Kornet

by | jul 23, 2013

kornet

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 400 g šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 1 puding od vanile
  • 20 g margarina
  • 1 l mleka
  • 200 g krupno mlevenih lešnika

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći sve vreme.
2. Žumanca takođe umutiti sa 200 g šećera, dodati vanil-šećer, puding od vanile i 2 dl mleka, pa dobro izmešati.
3. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati margarin, te staviti da se kuva dok ne proključa.
4. U ključalo mleko dodati umućenu masu od žumanaca, pa kuvati još 5 minuta, uz stalno mešanje. Kuvani fil ostaviti da se ohladi.
5. U ohlađen fil dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
6. Na kraju dodati krupno mlevene lešnike i opet promešati. Gotov sladoled staviti u zamrzivač kako bi se stegao.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: