Pita s jabukama

by | jul 24, 2013

Pita s jabukama

Sastojci:

  • 5 većih jabuka
  • 200 g griza
  • 200 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl mleka
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanil-šećera
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

1. Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti griz, šećer, jaje, rendane jabuke, ulje, prašak za pecivo, vanil-šećer, grožđe i mleko. Pripremljene sastojke dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pravougaonu dublju tepsiju nauljiti i posuti brašnom, sipati pripremljenu masu, pa poravnati kako bi kolač bio podjednake debljine.
4. Rernu ugrejati na 200 ºC, te staviti kolač da se peče dok ne porumeni.
5. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Kada se kolač ohladi, iseći ga na kocke i posuti šećerom u prahu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: