Kolač od sira i jagoda

by | jul 25, 2013

recept

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna

Za fil:

  • 250 g švapskog sira
  • 200 g jagoda
  • 5 kašika šećera
  • 2 dl slatke pavlake

Za dekoraciju:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 10 jagoda
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg.
2. Žumanca pomešati sa šećerom i brašnom, pa sipati u sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Pravougaoni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega sipati pripremljenu masu. Koru peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te pomoću kalupa vaditi krugove. Ostatak kore sitno iseckati.

Fil:
1. Jagode izmiksati, a slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, šećer i jagode, pa dobro umutiti.
3. Umućenoj masi dodati šlag od slatke pavlake i sitno seckanu piškotu, te polako promešati varjačom.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:
1. Okruglu piškotu premazati filom, pa prekriti drugom piškotom.
2. Kolač posuti šećerom u prahu i dekorisati jagodom.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još kolača.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: