Medaljoni s povrćem

by | jul 27, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 2 veća svinjska filea
  • 2 glavice luka
  • 3 paprike babure
  • 2,5 dl juneće supe
  • 2,5 dl pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 300 g bukovača
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 0,5 dl ulja
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1/2 veze peršunovog lišća
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Meso iseći na medaljone, zatim ga istanjiti tučkom i začiniti po ukusu. Crni luk iseći na rebarca, paprike i bukovače na štapiće, ljutu papričicu na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti medaljone sa obe strane kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati crni i beli luk, papriku i bukovače, pa dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati ljutu papričicu, peršun, mlevenu papriku i pavlaku. Zatim posuti brašnom i začiniti po ukusu, te vratiti medaljone i dinstati uz povremeno mešanje dok se masa ne zgusne.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: