Pita s tikvicama i sirom
Sastojci:
- 5 tikvica srednje veličine
- 250 g feta sira
- 250 g svinjske pečenice
- 200 g kačkavalja
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl mleka
- 3 jajeta
- 1 kašika ulja
- mešavina začina
Za pohovanje:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 3 dl ulja
- so
Priprema:
1. Tikvice očistiti i iseći uzdužno na tanke listove, feta sir i pečenicu takođe iseći na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Isečene tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja, te peći na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.
3. Dublju vatrostalnu posudu prekriti pohovanim tikvicama, zatim naneti red feta sira, pa poređati listove pečenice i posuti rendanim kačkavaljem. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, a
završiti tikvicama.
4. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, pavlaku i mleko, te preliti preko poslednjeg sloja tikvica. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama