Teleći medaljoni sa šampinjonima
Sastojci:
- 1 kg telećeg bifteka
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika senfa
- 1 dl juneće supe
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1/2 veze peršuna
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Biftek iseći na medaljone, pa ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone iseći na listiće, a luk i peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od medaljona pržiti luk, pa dodati šampinjone i kratko ih propržiti.
4. Zatim sipati juneću supu i belo vino, dodati kašiku senfa, te još dinstati.
5. Posebno u teflonskom tiganju ugrejati ulje, dodati brašno i kratko ga propržiti. Pripremljenu zapršku sipati u šampinjone i luk, pa mešati sve vreme dok se masa ne zgusne.
6. Kada se masa zgusne, vratiti pržene medaljone i prodinstati ih na umerenoj temperaturi, a potom sve začiniti po ukusu.
7. Gotovo jelo posuti peršunom i služiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana