Pileće rolnice sa spanaćem
Sastojci:
- 2 veća pileća bela mesa
- 150 g krem sira
- 100 g mocarele
- 300 g spanaća
- 150 g prezli
- 50 g susama
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- 2 dl ulja
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso odvojiti od kostiju, pa ga podeliti na 4 šnicle. Svaku šniclu istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Spanać kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ga procediti i sitno iseckati. Mocarelu izrendati na krupno rende.
3. U manjoj posudi sjediniti krem sir, spanać i mocarelu, te začiniti po ukusu.
4. Svaku šniclu premazati pripremljenom mešavinom, a zatim je urolovati.
5. Rolovane šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.
6. Panirane rolade peći na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene. Gotove šnicle služiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama