Gulaš od soje i povrća
Sastojci:
- 150 g sojinih komadića
- 2 paprike babure
- 3 šargarepe
- 2 glavice luka
- 1/2 celera
- 1 l juneće supe
- 1 kašika crvene mlevene paprike
- 150 g barene slanine
- 1 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Sojine komadiće prokuvati u vodi, a potom ih procediti. Papriku i šargarepu iseći na kocke, slaninu na štapiće, luk sitno iseckati, a oljušten celer izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, luk i celer kako bi omekšali, pa dodati šargarepu i dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
3. Kada šargarepa omekša, dodati svežu papriku, sojine komadiće, mlevenu papriku i začine po ukusu, te sipati ostatak supe i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj dinstanja, umešati hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode) i kuvati dok se masa ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama