Punjene kelerabe
Sastojci:
- 8 keleraba
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 2 parčeta hleba
- 1 jaje
- 1/2 veze peršuna
- 3 paprike
- 2 glavice luka
- 400 g pelata paradajza
- 4 dl juneće supe
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Oguljene kelerabe probariti u slanoj vodi kako bi omekšale. Prohladiti ih i pažljivo im izdubiti sredinu.
2. Hleb natopiti u vodi, a zatim dobro ocediti, papriku, paradajz i sredinu od keleraba iseći na kocke, a luk i peršun sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, peršun i hleb, te začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim filom napuniti kelerabe, poslagati ih u podmazanu vatrostalnu činiju, zaliti supom, prekriti folijom i staviti u rernu da se peku.
5. Na malo ulja propržiti luk, pa dodati papriku i paradajz, začiniti po ukusu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj pečenja, skloniti foliju sa keleraba, dodati dinstano povrće, a zatim vratiti u rernu da se sve zapeče.
Izvor: Dobra hrana