File u zelenom mantilu
Sastojci:
- 2 svinjska filea srednje veličine
- 120 g kačkavalja
- 3 kašike senfa
- 1/2 veze bosiljka
- 1/2 veze majčine dušice
- 1/2 veze peršuna
- so, biber
Za prilog:
- 150 g pirinča
- 3 šargarepe
- 100 g graška
- 50 g putera
- so
Priprema:
1. Svinjske filee izdubiti po sredini, a kačkavalj iseći na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršun sitno iseckati i pomešati.
2. Izdubljene filee začiniti po ukusu, premazati ih senfom, pa uvaljati u mešavinu bosiljka, peršuna i majčine dušice.
3. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne omekšaju. Gotove filee poslužiti uz rižoto od povrća.
Članak se nastavlja posle reklama
Prilog:
1. Šargarepu oguliti, iseći je na kocke i sa graškom obariti u slanoj vodi. Pirinač posebno obariti.
2. Obareno povrće i pirinač procediti od suvišne tečnosti, propržiti na puteru i začiniti po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama