Musaka od zelene salate
Sastojci:
- 2 glavice zelene salate
- 600 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica luka
- 2 crvene paprike
- 150 g feta sira
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 6 jaja
- 5 dl kisele vode
- 400 g brašna
- 2 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 4 dl mleka
- mešavina začina, so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti kiselu vodu, 3 jajeta i brašno, pa začiniti po ukusu. Listove salate odvojiti, oprati i ocediti od suvišne tečnosti. Zatim ih umakati u pripremljenu mešavinu i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
2. Luk i papriku sitno iseckati, feta sir iseći na kocke, a piletinu samleti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati piletinu i papriku, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati slatku mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti pohovanom zelenom salatom, a zatim naneti 1/3 pripremljenog fila i posuti 1/3 feta sira. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti sa pohovanom zelenom salatom.
6. Posebno umutiti 3 jajeta, mleko i pavlaku, pa preliti preko musake. Musaku staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana