Špagete sa umakom od tunjevine
Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 praziluk
- 100 g zelenih maslina bez koštice
- 400 g paradajz pelata
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašika gustina
- 1/2 veze peršuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- mešavina začina, so
- bosiljak, biber
Priprema:
1. Praziluk iseckati na kockice, paradajz pelat na krupnije kocke, masline na kolutove a peršun što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a špagete obariti u slanoj vodi.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati paradajz pelat, pa dinstati dok se ne dobije kompaktna masa. Zatim sipati sok od paradajza, dodati tunjevinu, peršun, bosiljak i ostale začine po ukusu, te nastaviti kuvanje još pet minuta.
3. Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode), te kuvati još tri minuta, mešajući sve vreme kako bi se dobila željena gustina.
4. Obarene špagete ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama