Voćne palačinke

by | avgust 20, 2013

Palacinka

Za kore:

  • 4 belanceta
  • 5 žumanaca
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 40 g putera

Za fil:

  • 3 kesica šlaga
  • 2 pomorandže
  • 1 ananas
  • 2 kivija
  • 50 g šećera u prahu

Kore:

1. Belanca i šećer umutiti, dodati otopljen puter, žumanca, gustin, brašno i so, pa lagano promešati varjačom.
2. Pripremljenu masu sipati u poslastičarski džak. Pleh prekriti papirom za pečenje, pa u njega istiskivati fi l iz poslastičarskog džaka oblikujući krugove.
3. Formirane palačinke peći u prethodno zagrejanoj pećnici 8 minuta na 200 °C dok blago ne porumene. Pečene palačinke
izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohlade.

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
2. Ananas, kivi i pomorandžu oljuštiti pa iseći na kocke.

Finalni postupak:

1. Pomoću poslastičarskog džaka naneti šlag na polovinu svake kore, preko posuti mešano voće, te opet premazati sloj šlaga.
2. Ovako pripremljenu palačinku preklopiti napola i posuti šećerom u prahu.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: