Noblica torta

by | avgust 28, 2013

noblica

Sastojci:

  • 1,5 kg noblica
  • 10 kašika šećera
  • 2 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 2 margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g mlevene čokolade
  • 200 g mlevenog kikirikija
  • 200 g mleka u prahu
  • 2 kesice šlaga

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti pola litra mleka sa praškom za puding i šećerom. Pripremljenu masu dodati u litar ključalog mleka i kuvati mešajući sve vreme dok se puding ne zgusne, te ga ostaviti da se ohladi.
2. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati u ohlađen puding i dobro izmešati. Pripremljen fil podeliti na dva dela.
3. U prvi deo fila dodati mlevenu čokoladu i kikiriki, a u drugi deo mleko u prahu.
4. Noblice umakati u ostatak toplog mleka i ređati na tacnu za tortu.
5. Na dnu tacne najpre poslagati 1/3 noblica formirajući željeni oblik, premazati ih sa prvim filom, preko njega naneti 1/2 drugog fila. Isti postupak ponoviti još jednom, a na kraju završiti sa noblicama.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati ga preko torte.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: