Lisnato testo sa sirom i šunkom

by | avgust 29, 2013

Lisnato Testo

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 300 g trapista
  • 2 glavice crvenog luka
  • 250 g praške šunke
  • 2 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 kašika gustina
  • 1 ljuta paprika
  • 300 g šampinjona
  • 50 g paradajz pirea
  • 1 kašika ulja
  • začin C
  • origano

Priprema:

1. Trapist izrendati na krupno rende, luk i ljutu papriku iseći na kolutove, prašku šunku na rezance, a šampinjone na listove.
2. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 5 mm te ga prebaciti u podmazan pleh i viljuškom izbosti na više mesta.
3. Testo premazati pireom od paradajza i po njemu ravnomerno rasporediti prašku šunku.
4. Posebno sjediniti jogurt, jaja, gustin i sir, pa naneti preko praške šunke, a odgore posuti šampinjonima, kolutovima luka i ljutom papričicom.
5. Pripremljenu pitu peći u zagrejanoj rerni 35 minuta na 225 °C.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: