Pečenica u pikantnom sosu

by | avgust 30, 2013

Pecenica

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog karea bez kostiju
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 1,5 dl milerama
  • 500 g kukuruza šećerca
  • 1/2 celera
  • 1 paštrnak
  • 3 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl crnog vina
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Svinjski kare uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, paštrnak i šargarepu očistiti, te iseći na krupnije komade, a kukuruz obariti u slanoj vodi.
2. Na vrelom ulju propržiti svinjski kare sa svih strana da porumeni, te dodati šargarepu, paštrnak, celer i beli luk, naliti vodom da ogrezne, pa dinstati dok meso ne omekša.
3. Kuvano povrće izvaditi, propasirati i vratiti u šerpu sa mesom, zatim dodati tucanu papriku, paradajz pire, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po ukusu i kuvati još 5 minuta dok se sos ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim sosom i služiti uz bareni kukuruz šećerac.

Želite li neki recept da podelite sa nama? Posetite Kuvaricu na LZ FORUMU!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: