Torta Anastasija
Sastojci:
- 500 g šlaga
- 300 g mlevenog ”plazma keksa”
- 250 g šećera
- 600 g višanja
- 3 kesice želatina
- 1 l mleka
Priprema:
1. U dubljoj šerpi sjediniti mleko i šećer pa kuvati dok ne proključa.
2. Želatin razmutiti sa 2 dl vode, dodati u toplo mleko, dobro izmešati i ostaviti da se hladi dok masa ne postane pihtijasta.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te sjediniti sa prethodno pripremljenom masom.
4. Fil podeliti na tri dela, te u dva dela dodati po 150 g mlevenog keksa, a u treći deo 600 g oceđenih višanja.
5. U okrugao kalup za tortu staviti najpre prvi sloj fila sa mlevenim keksom, preko njega naneti fil od voća, a zatim prekriti drugim filom od keksa.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u zamrzivaču da odstoji tri sata, potom je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama