Trendovi ove jeseni: Komadi koji će obeležiti predstojeću modnu sezonu

by | avgust 31, 2013

Kako biste sa stilom ušetali u modnu jesen, izaberite nekoliko ključnih odjevnih komada bez kojih se ove sezone ne može.

fashion

Klasici su uvijek u modi, a vratio se i androgeni izgled, koji je vladao 50-ih godina prošlog veka. Zato ove jeseni mosite „muške“ pnatalone na peglu, strukirane jaknice u retro stilu ili sako zaobljenih ramena.

Članak se nastavlja posle reklama

Svi ti klasični odevni predmeti omogućavaju kombinovanje starih i novih komada, pa se svaka kupovina pretvara u dobru investiciju. Osim klasike, ključni jesenji odevni komadi mesto su pronašli ne samo u arhitektonskom izgledu Diora i Balenciage iz 1940-ih i 1950-ih, nego i u ultramodernim materijalima. Pa su se na ovogodišnjim modnim pistama našle koža, kašmir, digitalni cvetni printovi i filc.

Uz te vladajuće materijale, modni poznavatelji preporučuju i odeću zanimljivih šavova i drugačijih oblika, te strogo strukturiranu odeću. Ponovno se zaljubite u strukirane komade jer je ovo sezona kaputa, pa uložite u jedan s trapeznim siluetama ili stegnut u struku. Jesen je ogrnuta prevelikim dugim kaputima u kojima noge izgledaju mršavije, a još ako je kaput crvene boje i A kroja – pun pogodak.

Slojeviti trend uz voluminozne i izvezene džempere
Džemperi su ove godine postale hibridi voluminoznosti i oštrih linija, a u nekim slučajevima debeli džemperi s izvezenim pletenicama „glume“ jakne. Okovratnici u obliku čamca i kraći rukavi čine džemper savršenim za slojevitu jesenju modnu kombinaciju.

Članak se nastavlja posle reklama

„Pencil“ kroj
Suknje olovka-kroja ponovno su hit, a kombinuju se uz džempere i visoke potpetice.

Pantalone
Zaboravite uske pantalone jer su ove sezone u trendu lepršave pantalone „muškog“ kroja.

Članak se nastavlja posle reklama

Torbice
Važno je ove sezone da su torbice diskretne, elegantne i da se nose u ruci. Isto tako, osim torbica s ručkom nose se i velike pismo-torbe, koje su sjajan izbor za večernje izlaske. Torbice s ručkom ove su godine šetale pistama Balenciage, Armanija i Reed Krakoffa.

Izvor: 24sata.hr

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: