L&Z FORUM: Šta nas čini harizmatičnima?

by | septembar 1, 2013

U današnjem društvu izuzetno je važno biti prepoznat. To nešto što čini određenog čoveka naziva se harizma. Imate je i vi, ali možda još nije probuđena. Vreme je da to promenite.

confident_woman

Harizma je, kažu stručnjaci, ono što nas čini autentičnima. Drugim rečima, svi se divimo ljudima koji su ono što jesu i prihvataju se takvim kakvi jesu. Jeste li vi među njima? Ako još niste, vreme je da probudite svoje potencijale.

Članak se nastavlja posle reklama

Pažljivo komunicirajte
Pripazite na način komuniciranja. Bilo bi dobro da iz govora izbacite poštapalice. Vežbom to možete da postignete. Govorite jasno i glasno. Tako ćete privući pažnju na sebe i ljudi će vas doživljavati ozbiljnije. Govorite polako jer na taj način dobijate na vremenu i možete da razmislite o onome što ćete reći. Pauze u govoru daju na važnosti. Ostanite verni sebi. Cenite svoja uverenja i nemojte uzmicati pred onima koji pokušavaju da vas ubede da su ta uverenja loša.

Greške posmatrajte kao prilike za učenje
Prihvatite da se greške i promašaji u životu događaju. Pronađite drugi ugao gledanja na poteškoće i shvatite da su to vredne lekcije iz kojih možete da učite. Radite na sebi, pronađite uzroke koji su doveli do problema i krenite na putovanje koje će dovesti do predivnog razvoja ličnosti. Zapamtite da niko nije savršen i da svi imaju problema. Uživajte u životu i nasmejte se svojim poteškoćama. Na taj način umanjićete njihovu veličinu.

Osvestite svoje vrednosti
Napravite listu svega onoga što ste dosad u životu postigli. Pogledajte tu listu svaki put kad se osećate nezadovoljno ili manje vredno. Napravite spisak svojih prednosti i snaga, te se podsetite na njih barem jednom nedeljno. Zapišite svoje ciljeve i napravite detaljan plan kako ćete ih realizovati. Zapamtite da se sva velika dostignuća postižu korak po korak. Ako se nešto i ne ostvari, možda samo nije pravo vreme za to.

Članak se nastavlja posle reklama

Zahvalnost ima veliku moć
Budite zahvalni. Ako realno pogledate svoj život, uočićete da je mnogo toga za šta treba da budete zahvalni. Koncentrišite se na ono što imate, a ne na ono što nemate. Razmišljate o svojim ciljevima, budite srećni što ste sposobni da ih ostvarite i dobre stvari će početi da vam se događaju. Naučite da prihvatite kompliment. Shvatićete da nije tako teško reći „hvala“. Naučite da dajete komplimente, ali činite to samo kada iskreno tako mislite. Život je davanje i primanje, stoga ga učinite lepšim za sebe, ali i za druge.

I izgled se računa
Obucite se za uspeh. Nemojte se zapustiti i odvojite dovoljno vremena kako biste složili odevnu kombinaciju u kojoj ćete se dobro osećati, ali i dobro izgledati. Vodite računa o higijeni. Redovno se tuširajte, depilirajte i sređujte nokte. Kad se tako brinete o sebi, odmah se osećate bolje. Idealno je i da počnete da se bavite fizičkom aktivnošću, koja je dobra za telo i um. Pazite na držanje tela. Hodajte uspravno jer ćete odmah bolje izgledati, a samim tim ćete se i bolje osećati.

Članak se nastavlja posle reklama

Prepoznajete li sebe u ovim osobinama? Šta još prema vašem mišljenju čini harizmatičnu osobu i za koju javnu ličnost biste rekli da ima najveću harizmu? Učestvujte u diskusiji na LZ Forumu!

Izvor: tportal.hr

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: