Juneći jezik u sosu od belog vina
Sastojci:
- 1 veći juneći jezik
- 300 g šampinjona
- 100 g putera
- 2 dl pavlake
- 1 glavica luka
- 1 kašika rena
- 1 kašika senfa
- 1 kašika brašna
- 3 dl juneće supe
- začin C, biber
Priprema:
1. Juneći jezik skuvati, oljuštiti i iseći na šnicle debljine 1 cm, šampinjone iseckati na listiće, a luk na režnjeve.
2. U teflonskom tiganju na puteru propržiti crni luk i šampinjone, te dodati supu i ren, pa dinstati dok se tečnost ne prepolovi.
3. U omekšalo povrće dodati pavlaku, kuvani jezik i senf, te dinstati još 15 minuta. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu i zgusnuti hladnom zaprškom (mešavinom vode i brašna).
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama