Voćna šarlota

by | septembar 4, 2013

Vocna sarlota

Sastojci:

  • 2 pakovanja piškota
  • 2 konzerve kompota od kajsija
  • 10 listova želatina
  • 5 dl slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kesice vanil-šećera
  • 1,5 dl ruma
  • 1 dl vode
  • 2 kesice šlaga

Priprema:

1. Kajsije izvaditi iz konzerve, ocediti i sitno iseckati, te ih kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije gusta, kašasta masa.
2. Želatin potopiti u hladnu vodu, pa kad omekša, dodati ga u mlaku kašu.
3. Slatku pavlaku umutiti mikserom, a zatim sjediniti sa ohlađenom kašom od kajsija, dodati šećer i vanil-šećer, te sve dobro izmešati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti rum i vodu, a zatim u dobijenu mešavinu umakati piškote.
5. Natopljenim piškotama obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa pa sipati pripremljen fil, a odgore takođe naređati piškote.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne, te je izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: