Punjeni baget

by | septembar 6, 2013

Punjeni Baget

Sastojci:

  • 1 baget
  • 200 g pileće paštete
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašike senfa
  • 4 kuvana jajeta
  • 1 dl mleka
  • 150 g suvog vrata
  • 4 kisela krastavca
  • 1 veća crvena paprika
  • začin C, biber

Priprema:

1. Odseći krajeve bageta, te pomoću kašike izvaditi sredinu sa jedne a zatim i sa druge strane kako bi se dobila šupljina.
2. Jaja, kisele krastavce, suvi vrat i papriku iseći na kockice, a sredinu hleba potopiti u mleko, iscediti i izmrviti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti paštetu, majonez i senf, pa dodati iseckanu papriku, krastavce, suvi vrat i jaja, te začiniti po ukusu.
4. Pripremljenom masom napuniti šupljinu bageta, umotati ga u foliju i ostaviti u frižider da odstoji, a zatim ga iseći na šnite i služiti.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: