Sofijine kocke

by | septembar 6, 2013

Sofijine kocke

Za koru:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g mlevenih lešnika

Za fil:

  • 5 dl mleka
  • 1 puding od čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 0,5 dl jake crne kafe
  • 250 g putera

Za glazuru:

  • 1 kašika putera
  • 100 g čokolade

Kora:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i lešnike.
2. Sve sastojke dobro izmešati, te dobijenu masu sipati u nauljen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 °C.

Fil:

1. Prašak za puding pomešati sa malo mleka i 3 kašike šećera pa sipati u ostatak ključalog mleka i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.
2. U topao puding umešati otopljenu čokoladu i crnu kafu te ga ostaviti da se ohladi.
3. Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:

1. Po pečenoj i ohlađenoj kori ravnomerno rasporediti pripremljen fil.
2. Čokoladu otopiti sa malo putera i preliti preko pripremljenog kolača, pa ga iseći na kocke.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: