Kotleti u sosu od limuna
Sastojci:
- 8 kremenadli bez kostiju
- 4 čena belog luka
- 2 praziluka
- 2 mlada crna luka
- 3 dl suvog belog vina
- 2 limuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika gustina
- začin C, biber, ruzmarin
Priprema:
1. Kremenadle istanjiti tučkom za meso, beli luk izrendati na sitno rende, praziluk, limun i crni luk iseći na kolutove.
2. Istanjene kremenadle natrljati belim lukom i začiniti po ukusu, te ih pržiti na maslinovom ulju dok ne porumene.
3. U pržene kremenadle dodati mladi luk, praziluk i ruzmarin, pa dinstati uz povremeno dolivanje belog vina.
4. Pred kraj dinstanja, dodati limun, posuti gustinom, začiniti po ukusu, te dinstati još 5 minuta. Gotove šnicle servirati uz bareni krompir.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama