Snikers torta
Za koru:
- 6 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 kašika mlevenog kikirikija
- 1 kašika brašna
- 2 kašike prezli
- 1 kašika ulja
Za fil I:
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice šlaga
Za fil II:
- 300 g eurokrema
- 400 g seckanog kikirikija
Za preliv:
- 50 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer, muteći sve vreme.
2. U sneg od belanaca dodati kikiriki, brašno, prezle i ulje, pa polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te sipati pripremljenu masu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 220 °C dok ne porumeni. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti je da se ohladi.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter, šećer u prahu i žumanca.
2. Posebno otopiti čokoladu, pa je pomešati sa mlevenim keksom, a zatim sjediniti sa prethodno pripremljenom masom od putera.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i umešati ga u prethodno pripremljen fil.
Fil II:
1. Eurokrem pomešati sa seckanim kikirikijem.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup za tortu, preko kore naneti prvi fil, poravnati ga te sipati drugi fil i staviti u frižider da se stegne.
2. Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti stegnutu tortu.
Izvor: Dobra hrana