Rolovana oblanda

by | septembar 18, 2013

Rolovana oblanda

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jajeta
  • 100 g brašna
  • 1 list oblande
  • 100 g kajmaka
  • 100 g krem sira
  • 100 g majoneza
  • 5 kiselih krastavaca
  • 100 g suvog vrata
  • 100 g bekon slanine
  • 1 dl ulja
  • 100 g kačkavalja
  • začin C, so

Priprema:

1. Tikvice očistiti i iseći na kolutove, krastavce sitno iseckati, suvi vrat i bekon slaninu iseći na štapiće, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Kolutove tikvica posoliti, uvaljati ih u brašno, potom umočiti u umućena jaja i na kraju ispržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumene.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krem sir, kajmak i kisele krastavce, začiniti po ukusu, te pripremljenim filom premazati list oblande.
4. Preko fila poređati pohovane tikvice, a po njima ravnomerno rasporediti suvi vrat i slaninu.
5. Filovanu oblandu urolovati, premazati je majonezom i posuti kačkavaljem.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: