Salata s pohovanim karfiolom
Sastojci:
- 1 karfiol srednje veličine
- 150 g šeri paradajza
- 100 g graška šećerca iz konzerve
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 2 dl biljne pavlake
- 100 g majoneza
- 100 g pečenice
- začin C, so
Za pohovanje:
- 4 jajeta
- 100 g brašna
- 150 g prezli
- 2 dl ulja
Priprema:
1. Karfiol očistiti, iskidati na manje cvetove, te ga obariti u slanoj vodi. Šeri paradajz iseći na polovine, a pečenicu na trake.
2. Obaren karfiol procediti, uvaljati ga u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu, pa pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumeni.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pohovan karfiol, šeri paradajz, grašak, kukuruz i pečenicu, te preliti mešavinom biljne pavlake i majoneza. Pripremljene sastojke izmešati i začiniti po ukusu.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana