Kukuruzna čorba

by | septembar 20, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 250 g kukuruza
  • 100 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 5 dl goveđe supe
  • 5 dl mleka
  • 2 krompira
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 dl biljne pavlake
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • začin C

Priprema:

1. Krompir, šampinjone i crni luk iseći na kockice, a peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi omekšao, zatim dodati brašno, sipati supu i mleko te nastaviti sa kuvanjem uz stalno mešanje dok se masa ne ujednači.
3. U ključalu čorbu dodati kukuruz, krompir i šampinjone, pa kuvati dok povrće ne omekša.
4. U gotovu čorbu umešati biljnu pavlaku, začiniti je po ukusu i posuti peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: