Kukuruzna čorba
Sastojci:
- 250 g kukuruza
- 100 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 5 dl goveđe supe
- 5 dl mleka
- 2 krompira
- 1/2 veze peršuna
- 1 dl biljne pavlake
- 4 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- začin C
Priprema:
1. Krompir, šampinjone i crni luk iseći na kockice, a peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi omekšao, zatim dodati brašno, sipati supu i mleko te nastaviti sa kuvanjem uz stalno mešanje dok se masa ne ujednači.
3. U ključalu čorbu dodati kukuruz, krompir i šampinjone, pa kuvati dok povrće ne omekša.
4. U gotovu čorbu umešati biljnu pavlaku, začiniti je po ukusu i posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama