Turska pita

by | septembar 22, 2013

predjelo2

Sastojci:

Za testo:

  • 400 g mekog brašna
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl vode
  • 1 dl mleka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so

Za fil:

  • 200 g pelata paradajza
  • 1 luk
  • 2 paprike
  • 400 g mlevene junetine
  • 200 g kačkavalja
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, vodu, šećer, kvasac, ulje i malo soli, te postepeno dodavati brašno, meseći sve vreme dok se ne dobije glatko i elastično testo.
2. Pripremljeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:
1. Luk sitno iseckati, papriku i pelat paradajza iseći na kocke, kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti luk i papriku, a zatim dodati mleveno meso i pelat paradajza, pa začiniti po ukusu i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.

Finalni postupak:
1. Nadošlo testo podeliti na četiri dela, te svaki deo razvući ručno i zavrnuti krajeve da se dobije izgled pite prikazan na slici.
2. Oblikovane pite premazati pripremljenim filom i posuti kačkavaljem pa ih staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: