Oslić s graškom

by | septembar 23, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 750 g fileta oslića
  • 150 g bekon slanine
  • 2 glavice luka
  • 3 jajeta
  • 1 kašika gustina
  • 2 šargarepe
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1/2 veze mirođije
  • 200 g krompira
  • 500 g graška
  • 2 dl pavlake
  • 50 g kečapa
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Slaninu iseći na štapiće, oljuštenu šargarepu na kocke, krompir takođe iseckati na kocke te obariti u slanoj vodi, a luk i mirođiju sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti filete oslića, obaren krompir, polovinu luka i slanine, pa samleti u mašini za mlevenje. U samlevenu masu dodati jedno jaje, začiniti po ukusu, te oblikovati kuglice i kuvati ih u slanoj ključaloj vodi.
3. Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati šargarepu i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada je šargarepa napola gotova, dodati grašak, mirođiju i mlevenu papriku, te nastaviti s dinstanjem. Pred kraj dinstanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po ukusu, pa kuvati dok se masa ne zgusne.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu sipati pripremljeno varivo od graška, odgore poslagati obarene kuglice oslića te sve zaliti mešavinom pavlake, dva jajeta i kečapa.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: