Anabela torta

by | septembar 25, 2013

desert

Sastojci:

  • 1,5 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 150 g šećera
  • 2 kašike gustina
  • 3 vanil-šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g ”pti ber” keksa
  • 200 g ”jafa” keksa
  • 200 g piškota
  • 200 g šlaga

Priprema:

1. U dublju šerpu sipati 1 l mleka i staviti da se kuva. Posebno umutiti 3 dl mleka s gustinom, praškom za puding i šećerom, sipati u ključalo mleko i nastaviti s kuvanjem mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu skinuti s ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto umutiti i sjediniti s ohlađenom masom, te dobro izmešati. Dobijen fil podeliti na dva nejednaka dela.
4. U prvi, manji deo fila (1/4) dodati otopljenu čokoladu, pa izmešati kako bi se dobio braon fil. U drugi, žuti deo (3/4 fila) dodati vanil-šećer.
5. ”Pti ber” keks potapati u ostatak mlakog mleka pa ređati na tacnu za tortu u dva reda. Preko keksa naneti žuti fil. Zatim u mleko potapati ”jafa” keks, i slagati preko žutog fila. Preko ”jafa” keksa naneti braon fil.
Potom preko braon fila naređati piškote prethodno potopljene u mlakom mleku. Na kraju naneti žuti fil.
6. Posebno umutiti šlag te s njim premazati celu tortu. Tortu dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: