Plazma torta s višnjama

by | septembar 26, 2013

desert

Sastojci:

  • 1 kg višanja
  • 3 dl soka od višanja
  • 300 g mlevene ”plazme”
  • 1 kg kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 preliva za kolače
  • 1 veliko pakovanje ”plazme” u komadu
  • 2 dl mleka
  • 3 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu ”plazmu”, pavlaku i šećer u prahu te dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Dno okruglog kalupa za tortu prekriti komadima ”plazme” keksa, pa ih natopiti mlekom.
3. Pripremljen fil sipati u kalup i ravnomerno ga rasporediti preko natopljenog ”plazma” keksa.
4. Višnje ocediti od suvišnog soka te ih rasporediti po filu.
5. Preliv za kolače sjediniti sa sokom od višanja i ugrejati ga do tačke ključanja. Sačekati da se preliv prohladi pa ga preliti preko višanja.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne a potom je izvaditi iz kalupa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg te premazati bočne stranice torte.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: