Plazma torta s višnjama
Sastojci:
- 1 kg višanja
- 3 dl soka od višanja
- 300 g mlevene ”plazme”
- 1 kg kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 2 preliva za kolače
- 1 veliko pakovanje ”plazme” u komadu
- 2 dl mleka
- 3 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu ”plazmu”, pavlaku i šećer u prahu te dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Dno okruglog kalupa za tortu prekriti komadima ”plazme” keksa, pa ih natopiti mlekom.
3. Pripremljen fil sipati u kalup i ravnomerno ga rasporediti preko natopljenog ”plazma” keksa.
4. Višnje ocediti od suvišnog soka te ih rasporediti po filu.
5. Preliv za kolače sjediniti sa sokom od višanja i ugrejati ga do tačke ključanja. Sačekati da se preliv prohladi pa ga preliti preko višanja.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne a potom je izvaditi iz kalupa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg te premazati bočne stranice torte.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama