Pita s koprivom

by | septembar 27, 2013

predjelo

Sastojci:

  • 700 g koprive
  • 1 luk
  • 2 čena belog luka
  • 400 g šampinjona
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 2 dl kisele pavlake
  • 2 dl biljne pavlake
  • 5 jaja
  • 1 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • začin C

Priprema:

1. Koprivu kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je izvaditi i iseći na kocke. Crni i beli luk sitno iseckati, a šampinjone iseći na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk te dodati šampinjone i dinstati dok ne omekšaju. Zatim dodati blanširanu koprivu, beli luk i začiniti po ukusu.
3. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi, a zatim umešati 2 jajeta i kiselu pavlaku.
4. Odgovarajuću dublju tepsiju nauljiti, obložiti je sa dve kore za pitu, pa naneti sloj pripremljenog fila, zatim naizmenično ređati koru i fil dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Filovanu koru iseći na kocke.
5. Posebno sjediniti 3 jajeta, biljnu pavlaku i mleko, te dobijenom mešavinom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: