Varivo od graška
Sastojci:
- 600 g mladog graška
- 300 g šargarepe
- 1 glavica luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika brašna
- 1 veza mirođije
- 4 kašike ulja
- 1 l juneće supe
- začin C, biber
Priprema:
1. Luk i šargarepu iseći na kockice, mirođiju sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, dodati šargarepu pa dinstati uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok šargarepa ne omekša.
3. U omekšalu šargarepu dodati grašak, te nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje supe.
4. Kada grašak i šargarepa omekšaju, dodati mirođiju, mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
5. Brašno razmutiti sa malo vode i umešati u varivo pred kraj kuvanja. Zatim nastaviti sa kuvanjem uz povremeno mešanje dok se ne dobije željena gustina.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama